dissabte, 4 de març del 2017

ENSENYAMENTS PROFESSIONALS DE DANSA EN EL CURRÍCULUM

Segons el REAL DECRETO 85/2007, de 26 de gener, pel què es fixen els aspectes bàsics del currículum dels ensenyaments professionals de dansa regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, 
  • Els ensenyaments professionals de dansa tenen com finalitat proporcionar al alumne una formació artística de qualitat i garantir la qualificació dels futurs professional de la dansa. La finalitat dels ensenyaments professional de dansa s'ordenen en quatre funcions bàsiques: formativa, orientadora, professionalitzadora i preparatòria per estudis posteriors.
  • Els ensenyaments professionals de dansa s'organitzen en un grau de sis cursos de duració, segons el que disposa l'article  48.2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació. 
  • Els objectius generals dels ensenyaments professionals de dansa tenen com objectiu contribuir a desenvolupar en els alumnes i les alumnes les capacitats generals i els valors cívics propis del sistema educatiu, i, a més i a més, les capacitat següents:

a) Habituar-se a observar la dansa assistint a manifestacions escèniques amb ella relacionades i establir un concepte estètic que els permeta fonamentar i desenvolupar els propis criteris interpretatius.
b) Desenvolupar la sensibilitat artística i el criteri estètic com a font de formació i enriquiment personal.
c) Analitzar i valorar la qualitat de la dansa.
d) Conèixer els valors de la dansa i optar pels aspectes emanats d'ella que siguen més idonis per al desenvolupament personal.
e) Participar en activitats d'animació de dansa i cultural que els permetan viure l'experiència de transmetre el gaudi de la dansa.
f) Conèixer i emprar amb precisió el vocabulari específic relatiu als conceptes científics de la dansa.
g) Conèixer i valorar el patrimoni dansístic com part integrant del patrimoni històric i cultural.
  • Referent als objectius específics, els ensenyaments professionals de dansa hauran de contribuir al fet que els alumnes i les alumnes adquirixen les capacitats següents:
a) Demostrar el domini tècnic i el desenvolupament artístic necessaris que permeten l'accés al món professional.
b) Habituar-se a assistir a manifestacions escèniques relacionades amb la dansa per formar la seva cultura relativa a la dansa i restablir un concepte estètic que els permeta fonamentar i desenvolupar els propis criteris interpretatius.
c) Valorar la importància del domini del cos i de la ment per utilitzar amb seguretat la tècnica, per tal d'aconseguir la necessària concentració que permeta una interpretació artística de qualitat.
d) Aprofundir en el desenvolupament de la seva personalitat a través de la necessària sensibilitat musical, amb la finalitat de arribar a una interpretació expressiva.
e) Analitzar críticament la qualitat de la dansa a relació amb els seus valors intrínsecs.
f) Interrelacionar i aplicar els coneixements adquirits en totes les assignatures que componen el currículum, en les vivències i en les experiències pròpies per aconseguir una interpretació artística de qualitat.
g) Aplicar els coneixements històrics, estilístics i coreogràfics per aconseguir una interpretació artística de qualitat.
h) Tenir la disposició necessària per saber integrar-se en un grup com un membre més del mateix o per actuar com a responsable del conjunt.
i) Actuar en públic amb autocontrol, domini de la memòria i capacitat comunicativa.
j) Adaptar-se amb la versatilitat necessària a les diferents formes expressives característiques de la creació coreogràfica contemporània.
k) Improvisar d'acord amb l'estil, la forma i el caràcter de la música, així com a partir de diferents propostes no necessàriament musicals, tant auditives com plàstiques, poètiques, etc.
l) Reaccionar amb els reflexos necessaris que requereix la solució dels problemes que pugan sorgir durant la interpretació.
m) Formar-se una imatge ajustada de si mateix, de les seves característiques i possibilitats, i desenvolupar hàbits de l'estudi, valorant el rendiment en relació amb el temps emprat.
n) Aprofundir en el coneixement corporal i emocional per mantenir l'adequat equilibri i benestar psicofísic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada